top of page
Familia rezando

UN RITME DIARI DE PREGÀRIA

El ritme de pregària dels membres de la Xarxa Mundia d'Oració del Papa (Apostolat de l'Oració) té, almenys, tres moments específics al dia. Per tal de viure'ls cadascú escull la modalitat que més l'inspiri i l'ajudi a fer-se disponible al Senyor ressuscitat. Pot servir una imatge de Jesús, una creu, pot ser un lloc especial de la llar, recitant una pregària, utilitzant mitjans digitals...

AMB JESÚS

AL MATÍ

Cada matí una ofrena

Oferiment

AMB JESÚS

DURANT EL DIA

Cada dia una trobada

AMB JESÚS A LA NIT

Cada nit una revisió

amb jesús 

al matí

En inciar el dia, en un moment de silenci, em faig present a Jesús ressuscitat, que és amb ti. Demano al Pare que em faci disponible a la missió dels seu Fill duant aquesta nova jornada, oferintli el que sóc i el que tinc. Aquest oferiment puc fer-lo amb les meves paraules o recitant una pregària d'oferiment escrita. Demano a l'Esperit Sant que obri el meu cor a les necessitats i desafiaments de la humanitat i de la missió de l'Església, i prego per les intencions del Papa per a aquest mes.

Un possible esquema per a aquest moment podria ser:

1. Escullo un lloc tranquil, especial, davant d'una imatge de Jesús. Algunes passes abans d'entrar en aquest lloc, m'aturo uns segons per preparar el cor per a la pregària. Escullo una posició adient, poso el meu cos en calma, respiro a fons diverses vegades... Amb el senyal de la Creu obro el meu cor a la presència amorosa del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant.

2. Sento l'esguard del Pare que m'acull amb tendesa. Li obro el meu cor en iniciar el nou dia. Com em sento aquest matí? (Em presento a la pregària tal i com sóc i estic: cansat, animat, emporuguit, preocupat, alegre, trist, sant o pecador...)

3. Obro el meu cor a la Paraula de Déu: llegeixo un breu text bíblic (pot ser el de la Missa d'avui), el deixo ressonar en el meu interior i dialogo amb el Senyor. Reclinat sobre el seu pit, com el deixeble estimat, escolto la veu del Senyor, que em xiuxiueja el seu profund amor envers mi i em convida a viure aquest dia en unió amb Ell, tot guardant la seva Paraula.

4. Obro el meu cor per oferir. Repasso mentalment el que faré avui i li demano a Jesús que tot ho faci guiat pel seu Esperit Sant. Amb les mans obertes, li ofereixo aquest dia al Pare, amb una pregària d'Oferiment escrita o amb les meves pròpies paraules. Sento que Ell acull amb tendresa de la meva vida.

OFERIMENT DIARI

5. Obro el meu cor a la missió: desitjo col·laborar avui amb Crist en la seva missió, des del que sóc, tal i com estic i allà on sóc. Ho faig unit a la missió de tota l'Església, sentint-me en comunió profunda amb els desafiaments que ens presenten el Papa i els nostres bisbes aquest mes, pregant per les seves intencions d'oració.

6. A través d'un gest o una mirada, obro el meu cor a Maria, la dona del cor obert, i li demano la seva ajuda. Acabo donant les gràcies a Déu per aquest nou dia, en el nom del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant.

Matí

AMB JESÚS

DURANT EL DIA

En diversos moments durant el dia, de camí o durant el descans, a casa o a la feina, prenc consciència d'estar a la presència del Senyor, i li renovo la meva disponibilitat per "treballar amb Ell durant el dia i vetllar durant la nit"

(Exercicis Espirituals de Sant Ignasi, 93)

Algunes frases que poden ajudar-te durant el día:

Prens, Senyor, i rep la meva vida.

Senyor, rep tot el que sóc i tinc.

Vine amb mi, Senyor, durant aquest dia.

Vine i habita en el meu cor.

Anem junts, Senyor!

Tot amb tu, Senyor, tot per tu!

orar
Dia

AMB JESÚS

A LA NIT

En finalitzar el dia, en un moment de silenci, demano a l'Esperit Sant que em permeti reconèixer la presència de Jesús a la meva vida durant el dia, i en dóno gràcies. Em pregunto de quina manera he estat disponible a la seva missió, i també en dóno gràcies.

Miro com he estat obstacle a la seva acció a la meva vida i li demano que, amb la seva misericòrdia, transformi el meu cor.

Li demano ajuda per viure el dia de demà més unit a Ell. Jesús em dóna la seva benedicció.

Un possible esquema per a aquest moment podria ser:

 

Em disposo, demano, agraeixo, reconec i confio.

  • Escullo un espai adient: algunes passes abans d'entrar en aquest espai, em disposo per a la pregària. Prenc consciència d'estar a la presència amorosa del Pare, del Fill i de l'Esperit Sant.

  • Demano l'assistència de l'Esperit Sant en aquest moment de pregària, perquè sigui conduït per Ell. Que Ell em mostri la presència de Jesús ressuscitat al meu costat durant aquest dia.

  • Miro el meu cor, en acabar el dia, i li dic al Senyor com em sento. Prenc consciència de com Ell m'ha ajudat durant el dia a oferir-li la meva vida, cada vegada que m'he sentit unit al seu amor, a la seva pau, al seu Evangeli, i en dóno gràcies (més important que veure el que he fet malament, es veure el que Ell ha fet bé i el que hem fet junts!) 

  • He estat disponible al Senyor i a viure segons el seu estil en totes les coses? Les meves opcions han estat totes per Ell? He estat un obstacle a la seva acció en mi? Com, de quina manera? Li demano que, en el seu amor i respecte per mi, toqui amb tendresa les ferides del meu cor i s'endugui les meves penes i pecats.

  • Miro cap al demà, i li manifesto al Senyro el meu desig de viure'l en total disponibilitat el que Ell vulgui de mi.

  • Abans de dormir, sento la mà de Jesús sobre el meu cap, que em beneeix per tenir un bon descans. Expresso el meu amor a Maria i, posant la meva vida en el seu cor, finalitzo en el nom del Pare i del Fill i de l'Esperit Sant.

Nit
bottom of page